Impala 2014 electrical power issue

Hammy

New member
Joined
Aug 1, 2022
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Hello Folks,
I am driving Impala LS 2014 model, Since two months i am facing a issue after changing battery.

Issue is that once or twice a week, when i try to unlock my car, i found out there is no power, Not Single light is on.
if car is already unlock, i see no lights on dashboard or speedo meter. This Problem stay for 1 to 2 min, after that everything is okay and lights are back and i can start my car. This problem happens once or twice a week and started 2 months ago. Everytime my clock reset to Zero Hours once i got electric power back.

I check with Chevrolet Authorized service center, they inspect my car and advise me to replace Negative and positive electric cables of the car. and Fuse box on the battery. They claims the resistance of these cables is high hence i need to replace it. They said they will observe after that if some other problem will come they will check it.

I have checked my car with some other electrical technicians but they didnt buy the diagnostic from Chevrolet.

I am clueless what to do?
P.S. i have already tighten the battery terminal, changed battery twice in last two months.
Please guide if this problem happened with someone else? or anyone have experience about it.
 

zora

Staff member
Joined
Apr 24, 2012
Messages
4,546
Reaction score
74
Points
48
Did the other technicians check the resistance of the cable ends?
There is technical service bulletin concerning the battery cables and fuse box.
18-NA-367
 

Hammy

New member
Joined
Aug 1, 2022
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Did the other technicians check the resistance of the cable ends?
There is technical service bulletin concerning the battery cables and fuse box.
18-NA-367
did the computer check, it is showing some fault history with BCM. Fault was "Communication failure with BCM"

Resistance didnt check with other technician, however will check it out.
 

zora

Staff member
Joined
Apr 24, 2012
Messages
4,546
Reaction score
74
Points
48
did the computer check, it is showing some fault history with BCM. Fault was "Communication failure with BCM"

Resistance didnt check with other technician, however will check it out.
Did you look for the TSB?
 

Hammy

New member
Joined
Aug 1, 2022
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
i found another TSB very much relevant to my prob, guess this could be the reason. TSB 16-NA-161
 
Top