2005 Chevy Colorado ECM problem, need help!

gldidr

New member
Joined
Jul 16, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
We need help and don't know how to proceed. 2005 Chevy Colorado Vortec 3500 3.5L five-cylinder Crew Cab Z71. It is a great truck with low mileage. My wife was driving and lost power. Diagnosed by Chevy a bad ECM.

Chevy says they cannot find a replacement, I guess in their system. Says cannot use salvage yard.

I Ordered one from fs1incdotcom programmed with our VIN, but I was not able to get it to work. Key cycling procedure was never recognized. Put my original ECM back in and at least it started. The Dealer said it was not trustworthy to drive, that the problem would get worse.

Chevy dealer says it could order one from a site like that above, but would not guarantee the work. So if it did not work we are out of luck. The part is guaranteed but we cannot just throw away service charges if it does not work.

Fixed income and it is our only vehicle. Live in AZ, 100+ degrees for weeks, not a great time to be on foot.

Suggestions or part sources would be greatly appreciated.

Sorry for long post.
 

zora

Staff member
Joined
Apr 24, 2012
Messages
4,135
Reaction score
47
Points
48
Did you contact the company you purchased the ECM from?
Wouldn't a private shop be less expensive ?
 

gldidr

New member
Joined
Jul 16, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Yes I contacted them. They said that we would get a refund. In progress.?. So far private shops have not wanted to touch it. Thanks for asking.
 

zora

Staff member
Joined
Apr 24, 2012
Messages
4,135
Reaction score
47
Points
48
Why a refund as opposed to sending you another one that you can install yourself?
 

gldidr

New member
Joined
Jul 16, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
They felt there was nothing wrong with the unit, and the procedure was not working for me after repeated trials, so did not want to be out the money. Looked for another solution. Dealer would not work with that unit and guarantee install.
 

zora

Staff member
Joined
Apr 24, 2012
Messages
4,135
Reaction score
47
Points
48
Why do you need someone to install it?
You stated you installed the old one.
 
Top